נפצים

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/02/02 14:24 כה בשבט התשסב

שאלה

מה אומרת ההלכה לגהי שימוש בנפצים בחג הפורים?

תשובה

ב"ה,

יאיר היקר!

הלכות רבות נוגעות לשימוש בנפצים. ראשית, חובה בסיסית היא "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". הלכה זו מציבה בפסגת ההלכה היהודית את ערך החיים. לכן, פיקוח נפש דוחה את כל המצוות שבתורה. בכך, באים חכמים לומר שאין לאדם למעט בערך חייו שהרי נברא בצלם.
הזלזול בחיי אדם מהווה כפירה בקב"ה.
אולם, המשתמש בנפצים, לא רק שגורם סכנה לעצמו, אלא מוסיף חטא על פשע וגורם רעה לאחרים.
שהרי אם חלילה וחס יקרה אסון גם חבריו עלולים להינזק.

לכן, אל תשתמש בנפצים.
אל תשתמש ואל תיתן לחבריך להשתמש.
הער להם, הסבר להם מה גדולה הסכנה.
ואם יצחקו לך - תאמר שערב לך צחוקם על פני זעקת אלה הנכוים ונותרים מצולקים עד סוף ימיהם.
אם אתה חבר, אם אתה אוהב את חבריך, ולא הצלחת לשכנעם להימנע ממנהג מגונה זה, היוועץ במבוגר, מדריך או הורה.

אל תיתן לאסון להתרחש.
חבל.
זה מיותר.

בברכה,

שי