נפצים בבית הספר

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/02/10 12:32 א באדר התשע

שאלה

האם אסרו עליו להדליק נפצים בבי"ס בפורים הדבר מונע מאיתנו לשמוח האם יש איסור הלכתי ומה עם נפצים קטנים?

תשובה

לשואל שלום רב.
א, מצוה גדולה להיות בשמחה. אמנם המצוה להיות בשמחה לא יכולה לבוא על חשבון עברות. למשל ברור שאסור ללגלג על חבר בשביל לעשות שמח. אסור לפגוע ברב בשביל להיות שמח. וכן אסור לעשות דברים מסוכנים בכביש, לנסוע בצורה פרועה ובמהירות מופרזת, גם אם המטרה היא להיות שמח. כך גם נפצים, שאסורים לפי החוק, ודאי שהם דבר מסוכן, ולכן ברור שאסור להשתמש בהם, ואין זה נחשב בכלל פגיעה בשמחת החג. ולכן טוב עשו בבי"ס שאסרו להדליק נפצים בבי"ס.
ב. מלבד כל זה, ברור מאליו שמותר למוסד לקבוע לעצמו כללים בטיחותיים והתנהגותיים, וזה מחייב את כל מי שביקש ובא ללמוד בו, לנהוג על פי הכללים שלהם.
בברכה
אפי קיציס