נסיעה בערב שבת וחג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/09/16 17:26 כז באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,השאלה היא על נסיעה בערב שבת וחג,אני סוגר שבת בצהל ומשוחרר ביום ראשון בערב ראש השנה,התורנות היא שמירה על בסיס חירום בעת שגרה ושומר אחד בלבד יכול ללכת על פי הפקודות גם לצרכים רגילים כגון קניות סידורים,המפקד שלי משחרר אותי ביום ראשון בשעה 9:00,

אני גר רחוק מהבסיס כך שהנסיעה אורכת 6-7 שעות,האם מותר לי לצאת מחר בשעה 9:00 הביתה?,יש לציין שרב היחידה פסק(דרך שאלה שהמפקד הפנה) שמותר כל עוד אני אגיע הביתה שעה וחצי לפני החג,אני צריך לכבס בגדי חג ולצחצח נעליים והרב לא שאל אותי לכך או לגבי האם אני עוזר בהכנות לחג בבית.

ברצוני לדעת:

האם מותר לי לצאת בשעה 9:00 לבית באוטובוס או שאני צריך לסוע במונית כך שאגיע תוך 3 שעות,יש לי כסף לכך.

אבקש לציין שהשיקולים של המפקד שלי הם או להשאיר אותי ראש השנה בלי שופר,או לשחרר אותי במוצש כך ששני תורנים יצטרכו לשמור 10 שעות במקום 8 ואף אחד לא יוכל לצאת לקניות עד הבוקר ובמקרה של חירום כמובן שהכוננות תהיה פחות טובה(כמו בקניות סידורים אירועים וכולי)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה יכול לצאת בתשע בבקר ולהגיע עד ארבע אחה"צ לקראת החג.
חג שמח!