נמלים בסוכר

חדשות כיפה רבני כושרות 15/07/14 12:45 יז בתמוז התשעד

שאלה

,שפכתי סוכר מהאריזה שלו לתוך כוס ריפרפתי (לא בררתי היטב) לראות שאין נמלים ושפכתי את הסוכר לתוך הבלילה של העוגה. לאחר מס' דקות ראיתי שעולות מתוך האריזה של הסוכר שתי נמלים. בררתי את שאר האריזה ולא נמצאו עוד נמלים כלל. מותר להשתמש בבלילה??

אשמח לתשובה תודה רבה!

תשובה

שלום רב,
העוגה מותרת. יש בזה מספר סיבות.
1.כתבת "ריפרפתי" בסוכר. זה יכול להחשב כמו ברירה הסוכר. ורק כאשר המשכת לברור, אז מצאת את הנמלים כי הם היו למטה בסוכר.
2. כל עוד שלא מצאת 3 חרקים הסוכר אינו מוחזק נגוע ואנו לא אומרים שהיו יותר נמלים ממה שמצאת.
3. אפילו אם היו נמלים נוספות הן מין הסתם התרסקו כאשר בחשת את העוגה עם המיקסר.

בברכה,