נוסח הטבת חלום

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/06/02 03:48 כב בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב האהוב שלום וכט"ס!

כתוב שמי שראה חלום ונפשו עגומה, יעמוד לפני הכהנים בברכת כהנים ןיטיבנו.

מה עושה כהן שרואה חלום ונפשו עגומה ???

תשובה

בס"ד

ילך אצל שלושה מחבריו ויעשו לו הטבת חלום.

כיצד עושים הטבת חלום?

הרואה חלום ונפשו עגומה ילך לפני שלשה מאוהביו ויאמר:
חֶלְמָא טָבָא חֲזָאי.< חֶלְמָא טָבָא חֲזָאי.< חֶלְמָא טָבָא חֲזָאי.

והם עונים: חֶלְמָא טָבָא חֲזֵיתָא. חֶלְמָא טָבָא חֲזֵיתָא. חֶלְמָא טָבָא חֲזֵיתָא. חֶלְמָא דִידָךְ טָבָא הוּא וטָבָא לֶהֱוֵי. רַחֲמָנָא לִשְׁויֵהּ לטָב. שׁבַע זִמְנִין יִגְזרוּן עָלֵיהּ מִן שׁמַיָּא דִּי יֶהֱוֵי טָבָא. טָבָא הוּא וטָבָא לֶהֱוֵי: ז' פעמים:

ואחר כך יאמרו ג' "הפוכות" פעם אחת:
אומר החולם: הָפַכְתָּ מִסְפּדִי למָחוֹל לִי פִּתַּחְתָּ שַׂקִּי וַתּאַזּרֵנִי שִׂמְחָה:
ועונים: אָז תִּשְׂמַח בּתוּלָה בּמָחוֹל וּבַחֻרִים וּזְקֵנִים יַחְדָּו וָהָפַכְתִּי אֶבְלָם לשָׂשׂוֹן ונִחַמְתִּים ושִׂמַּחְתִּים מִיגוֹנָם: ולֹא אָבָה ה’ אֱלֹהֶיךָ לִשְׁמֹעַ אֶל בִּלְעָם וַיַהֲפֹךְ ה’ אֱלֹהֶיךָ לּךָ אֶת הַקּלָלָה לִבְרָכָה כִּי אֲהֵבְךָ ה’ אֱלֹהֶיךָ:

ויאמרו שלש "פדויות" פעם אחת:
ואומר החולם: פָּדָה בשָׁלוֹם נַפְשִׁי מִקּרָב לִי כִּי ברַבִּים הָיוּ עִמָּדִי:
ועונים: וּפְדוּיֵי ה’ ישֻׁבוּן וּבָאוּ צִיּוֹן בּרִנָּה ושִׂמְחַת עוֹלָם עַל רֹאשָׁם שָׂשׂוֹן ושִׂמְחָה יַשִּׂיגוּ ונָסוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה: וַיֹּאמֶר הָעָם אֶל שָׁאוּל הֲיוֹנָתָן יָמוּת אֲשֶׁר עָשָׂה הַיְשׁוּעָה הַגּדוֹלָה הַזֹּאת בּיִשְׂרָאֵל חָלִילָה. חַי ה’ אִם יִפֹּל מִשַּׂעֲרַת רֹאשׁוֹ אַרְצָה כִּי עִם אֱלֹהִים עָשָׂה הַיּוֹם הַזֶּה וַיִפְדּוּ הָעָם אֶת יוֹנָתָן ולֹא מֵת:

ויאמרו תשעה "שלומות" פעם אחת:
ואומר החולם: בּוֹרֵא נִיב שׂפָתָיִם שָׁלוֹם שָׁלוֹם לָרָחוֹק ולַקָּרוֹב אָמַר ה’ וּרְפָאתִיו:
ועונים: ורוּחַ לָבְשָׁה אֶת עֲמָשָׂי רֹאשׁ הַשָּׁלִישִׁים לךָ דָוִיד ועִמּךָ בֶן יִשַּׁי שָׁלוֹם שָׁלוֹם לךָ ושָׁלוֹם לעֹזרֶךָ כִּי עֲזרְךָ אֱלֹהֶיךָ וַיְקַבּלֵם דָּוִיד וַיִּתּנֵם בּרָאשֵׁי הַגּדוּד: וַאֲמַרְתֶּם כֹּה לֶחָי ואַתָּה שָׁלוֹם וּבֵיתךָ שָׁלוֹם וכֹל אֲשֶׁר לךָ שָׁלוֹם: בָּרוּךְ הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בּה’ והָיָה ה’ מִבְטָחוֹ: ה’ עֹז לעַמּוֹ יִתֵּן ה’ יבָרֵךְ אֶת עַמּוֹ בַשָּׁלוֹם:

ואומר החולם: ה’ שָׁמַעְתִּי שִׁמְעֲךָ יָרֵאתִי:
ועונים: ה’ פָּעלְךָ בּקֶרֶב שָׁנִים חַיֵּיהוּ בּקֶרֶב שָׁנִים תּוֹדִיעַ בּרֹגֶז רַחֵם תִּזְכּוֹר: ג"פ

ויאמר החולם: שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבוֹא עֶזְרִי: עֶזְרִי מֵעִם ה’ עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
ועונים אוהביו: אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמרֶךָ:
ואומר החולם: הִנֵּה לֹא יָנוּם ולֹא יִישָׁן שֹׁמֵר יִשְׂרָאֵל:
ועונים: ה’ שֹׁמרֶךָ ה’ צִלּךָ עַל יַד ימִינֶךָ: יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה ויָרֵחַ בַּלָּיְלָה: ה’ יִשְׁמרְךָ מִכּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: ה’ יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה ועַד עוֹלָם:
ואומרים אוהביו: לֵךְ אֱכֹל בּשִׂמְחָה לַחְמֶךָ וּשְׁתֵה בלֶב טוֹב יֵינֶךָ כִּי כבָר רָצָה הָאֱלֹהִים אֶת מַעֲשֶׂיךָ:

וטוב ליתן צדקה לעניים כפי יכולתו.