מתנה בשבת

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 31/10/10 10:42 כג בחשון התשעא

שאלה

שלום רב,

בשבת האחרונה אני ובעלי שהינו אצל הוריו של בעלי במהלך השבת קפצה אחותו לביקור (היא איננה דתייה) והיא ובעלה הביאו לי מתנה יומולדת שהגיעה איתם בשבת כמובן שהדבר נעשה בתום לב וללא ידיעה שאסור , השאלה שלי היא מה עלי לעשות עם המתנה האם מותר לי להשתמש בה (מדובר בחבילת מוצרים המכילה קרמים לנשים )

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מזל טוב ליום הולדתך

מותר לך להשתמש במתנה שקיבלת, ולידע כללי- אם קורה מקרה כזה עליך לכוון שלא לזכות במתנה אלא אחר צאת השבת (שמירת שבת כהלכתה מהדורה חדשה פרק כט סע' לא).

בשורות טובות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן