מתחים דתיים חילונים ופיספוס המטרה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/07/09 22:06 כד בתמוז התשסט

שאלה

שלום הרב.

אנו כיום נמצאים במצב קשה מאוד. המון שנאה בין דתיים \חרדים וחילונים . הפגנות שהופכות את מטרתן.מרצון לקדש את שמו של ה' יוצא חילול שגורם לשנאה ורושם רע על המגזר החרדי ובכלל לתורה עצמה .

ולא זאת בלבד, אנו נמצאים בתקופה קשה של בין המצרים. דווקא בתקופה זו חשוב להפגין אהבת חינם ובמקום זה אנו מוסיפים עוון על עוון.אני לא חושב שהיה מצב כזה חמור של שנאה בין שני שסעים אלו. מה אפשר לעשות?

אולי לרב יש עצה כיצד לנקוט? מה להגיד לאותם אנשים שמקבלים רושם מוטעה על החרדים ועל התורה ולהפך.

שנאה בין אדם לחברו מרחיק את הגאולה ובטח חיבור ואחדות העם יקרב וגם יביא אותה,בעזרת ה'.

תשובה

שלום

דבריך נכונים וראויים לפרסום בראש חוצות.

על כולנו להתחזק באהבת ישראל ובחיזוק דרך הארץ הקודמת לתורה, ולהביע מחאה ברורה ורמה על חילול שם השם על ידי מי שקוראים לעצמם מאמיניו.

כל טוב