משלוח מנות - מהו מאכל? דחוף לפורים!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/02/10 15:34 יב באדר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה אליך:

בנוגע לכך שצריך להביא משלוח מנות עם שתי מאכלים ושגם יין או שכר נחשב מאכל, אז שאלתי היא כזאת - מהו נחשב מאכל? גם חטיף נחשב מאכל? כופסת שימורים נחשבת? מנה חמה נחשב? סוכריה? וכו...

בתודה, אסף.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מנה היא אוכל שניתן לאוכלו כשמקבלים אותו, והוא מכובד כמנה.
לכן כל מה שהזכרת הוא מנה, חוץ מסוכריה אחת שאינה מכובדת.
אך אוסף סוכריות כן נחשבים מנה לרוב השיטות, אך דעת הרמב"ם נראית שצריך דוקא מאכל ממש ולא סוכריות וכדומה. לכן למעשה מותר לשלוח סוכריות כמנה, אך ראוי לשלוח שתי מנות אמיתיות גם כן.
לכתחילה לא להחשיב מנה חמה כמנה, שכן היא אינה יכולה להיאכל מיד, אך בדיעבד יצאת אם שלחת, שכן הכנת המנה הוא דבר קל ומידי.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן