משי זהב מדליק משואה - האם זה קידוש ה'?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/04/03 06:19 כח בניסן התשסג

שאלה

קראתי כתבה מאוד מרגשת של יהודה משי זהב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2593993,00.html

וקראתי שם משפט מאוד מרגש: "אנחנו בתהליך של גאולה. אבל ברור לי היום, שהגאולה לא תבוא רק מאנשים חרדים או חילונים, אלא רק מאנשים טובים שעושים מעשים טובים. לא כמה האדם מדקדק במצווה אלא כמה אדם נותן מעצמו לזולת".

אחר כך שאלתי את עצמי: האם אין כאן זלזול במצוות?

עדיין מרוגש!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

קראתי את הכתבה ואני חושב שהיא מסמך מאוד חשוב באהבת ישראל אמיתית.

מה שהוא עשה שם אינו זלזול בשום דבר שהוא האמין בו בעבר. הוא רק שם את הדברים בפורפורציה אמיתית.

שטח G חשוב מאוד כי מדובר בעצמות של אנשים שאולי הם יהודים שחיו לפני אלפי שנים. וזה באמת נשאר חשוב. אבל פינוי הרוגים ופצועים שיש להם משפחה וילדים זה חשוב פי אלף.

חשוב לדעת שגם אם אתה חולק עם מישהו - יש לו זכות להגיד דעה ו[הוא לא אדם מחוק] שאין לו זכות להביע דעה אחרת.

יש עוד חמש מליון יהודים חוץ מאותם מאתים נטורי קרתא. - אתה מבין?

יש כאן פורפורציה אמיתית.

מה שהוא עושה נקרא [להיות מחובר לכלל ישראל!!]. וזה הוא עיקר התורה. וזו המשמעות האמיתית של דבריו. לא ההתחברות לפרט עד כמה שהוא חשוב. רק ההתחברות לעיקר העיקרים והוא "ואהבת לרעך כמוך". מזה באים כל הפרטים שהוא עושה אותם בגופו ממש. לא רק עושה - אלה גם מעשה אחרים שיעבדו במסירות נפש.

לצערי נתקלתי בעבודתם ביום היום הקשה ואומר לך צדיקים של ממש.

אני ח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן