משה רבינו במתן תורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/13 20:43 יח בטבת התשעד

שאלה

ב"ה

שלום רב.

בפרשת השבוע, פרשת שמות, משה אומר שאינו איש דברים, אלא הוא כבד פה וכבד לשון- ולכן לכאורה לא מסכים ללכת לשליחות של ה' וללכת לפרעה.

אני יודעת שיש פירושים שונים על הנ"ל (לא הכיר את השפה המצרית בבקיאות וכו' וכו') אך אם אלך לפי הפירושים שאכן היה מגמגם / בעל בעיית דיבור- האם בעת מתן התורה זה נרפא? (הרי במתן תורה נרפאו כל המומים)?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מפשט הכתובים עולה שעוד לפני מתן תורה משה כבר מופיע בעצמו לפני העם בלי עזרת אהרון.
נראה שהתקופה הראשונה של המנהיגות נראתה קשה למשה, בעקר העמידה לפני פרעה, לכן נעזר באהרון.
לאחר תקופה של מספר חודשים בתפקיד, משה המשיך בכוחות עצמו.
אהרון שנפרד ממשה, קבל את הכהונה שהיא חשובה ומרכזית בישראל.