מרקחת קליפות תפוזים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/03/17 20:53 ט באדר התשעז

שאלה

שלום רב

בעונה הזו שיש תפוזים בשפע אני נוהגת להכין מרקחת של קליפות תפוזים ופרי הדר מסוכרים. רצתי לדעת מהם תנאי הכשרות לזה בתודה אפרת

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית שיהיה בהצלחה וטעים!

1. כשקונים את הפירות צריך לקנות ממקום מושגח ומפוקח שהפירות לא יהיו עורלה וללא חשש תרומות ומעשרות.
2.כאשר משתמשים בקליפה של הפרי[ חייבים להסיר מהם את הכנימות ]שנמצאות על קליפת הפרי מבחוץ.
הכנימות נראות בדרך כלל כמו כתם קטנטן ועגול בערך כ 1-2 מלימטר הצבע שלהם הוא חום ויש לשפשף מעט את קליפת הפרי ולשטוף והכנימות יורדות מידי ובקלות.

אם יש נקודות שחורות או כתמים שלא יורדים בקלות הם אינן כנימות ואין להתייחס אליהם.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.