מקום שטוען שתעודת הכשרות עוד לא הגיעה...

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/08/08 00:59 יד באב התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

האם אפשר לאכול במקומות שמכריזים על עצמם ככשרים (ואף רושמים 'כשר' באותיות של קידוש לבנה על הפתח) אם אין להם תעודת כשרות (למשל מקום חדש שטוען שהתעודה עדיין לא הגיעה..)

לדוג': גלידריה ברכבת בת"א, שכתוב עליה בגדול שהיא כשרה אך המוכרות טוענות שהתעודה עדיין לא הגיעה (אך המוצרים כשרים והם סגורים בשבת)

תודה רבה,

רעות

תשובה

שלום לך.
מקום שמכריז על עצמו באותיות גדולות בשלט שהוא כשר ולא מחזיק בפנים תעודת כשרות ברת תוקף עובר על חוק 'איסור הונאה בכשרות', מרמה ומטעה אנשים שרק רואים את השלט הגדול בחוץ ונכנסים וקונים.
צריך לדווח עליו מיד למח' הכשרות ברבנות.
אין אפשרות להאמין לתירוצים כמו - 'התעודה לא הגיעה' (קצת מזכיר לי את - "המורה, לא הבאתי שיעורי בית, כי החתול אכל לי את המחברת...")
כל עוד אין תעודת כשרות חוקית על ניר בפנים המקום נחשב כמו כל מקום שאין לו תעודת כשרות
כל טוב
יוני
yony@makshivim.org.il