מפגשי דתיים חילונים - ללכת ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/11/13 19:15 כז בכסלו התשעד

שאלה

שלום

בעיר שלי מתקיימים מפגשי דתיים חילונים לנוער.

אני מתלבט אם ללכת כי מצד אחד דיאלוג יכול להפרות את שני הצדדים,אני יכול לקבל ולתת אבל מצד שני אולי עדיף לוותר כי יש שם בנות וזה יכול לפגוע ברמה הרוחנית שלי.

מה הרב אומר?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.
אינני חושב שיש תשובה אחת נכונה לשאלה זו, והיא תלויה בהרבה מאוד משתנים, ובראש ובראשונה בשאלה: מי אתה.
אם אתה חש שאתה צריך לשמור ולהגן כל הזמן על אמונתך, ובמקום בו אתה יוצא החוצה אתה נופל הרבה - אל תלך. עם כל החשיבות של הדבר יש לבוא לשם עם חוט שידרה משל עצמך, ואז המפגש עצמו אכן יכול להיות מפרה - ניתן לקבל ממנו הרבה וניתן לתרום בו הרבה.
אם אמונתך הפכה כבר להיות חלק מזהותך, ומפגשים מעין אלה אכן עושים את לה את הדבר הטוב שעושה כל מפגש עם עולמות חיצוניים לך - לך והתברך ממפגש זה, לשני הכיוונים: גם מה שתקבל וגם מה שתעניק, ומעבר לזה: החשיבות הגדולה שלו מבחינת כלל ישראל.
ואפשר - לנסות, ולראות אם זה טוב או לא. כמו שילוח היונה מחוץ לתיבה.

כל טוב