מערכת הקלטה של מצלמות אבטחה בשבת - לפי חיישן תנועה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 18/09/16 08:21 טו באלול התשעו

שאלה

שלום רב,

בבניין שבו אנו גרים התקינו מצלמות אבטחה.

המצלמות פעולת באופן רציף כל השבוע (וכמובן שגם בשבת).

אולם, ההקלטה של הצילום אינו רציף, כלומר:

רק כאשר מערכת ההקלטה מזהה תנועה היא תקליט את אותן השניות/דקות שבהן הייתה תנועה שנקלטה במצלמה.

אותה המערכת אשר אמונה על ביצוע ההקלטה דלוקה באופן רציף במהלך כל השבוע (וכמובן שגם בשבת), אולם היא מתוכנתת כך שהיא תשמור רק קטעי וידיאו שבהם נקלטה תנועה במצלמה.

המצלמות הנ"ל מכסות את כל הכניסות לבניין, ואין לי אפשרות לצאת/להיכנס לבניין מבלי שאני אקלט באחת מהמצלמות.

האם אני גורם לחילול שבת כאשר אני נקלט במצלמה ולמעשה גורם למערכת לשמור את הקטע שבו נקלטה תנועה במצלמת האבטחה?

תשובה

אין בעיה
זה נקרא בלשון הפוסקים
פסיק רישא דלא ניחה ליה או לא איכפת ליה בדרבנן.