מעין שלוש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/03/15 14:54 ה בניסן התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום.

אדם שלא שתה רביעית מכוס הקידוש אלא רק כיוון לצאת ידי חובה, ואח"כ אכל כזית מזונות.

האם יכול לברך בקול ברכת מעין שלוש כדי להוציא את כל המסובים ולכלול בברכה גם את היין? (כלומר לומר על המחיה ועל הפרי הגפן ביחד?)

תודה ופסח כשר ושמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינו יכול להזכיר מאכל של אכל מפני שאצלו זה הפסק בברכה.
אפשר הפוך: מי ששתה יין ואכל מזונות יברך עבורך זה לא יהיה הפסק אצלך למרות שאתה לא שתית יין.

עיין
http://ph.yhb.org.il/10-10-03/

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן