מעט דחוף בבקשה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/12/16 13:37 טו בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר לאכול אוכל שבושל בכלים בשריים שהודחו במדיח כלים יחד עם כלים חלביים? אשמח לדעת את ההלכה לגבי ספרדים.

תודה מראש

תשובה

שלום
הדבר הוא במחלוקת פוסקים. הרבה פוסקים אוסרים במקרה שכזה, וגם זה אחרי זה. במיוחד אם ידוע שכשהכניסו את הכלים למדיח היה שם ממש אוכל חלבי.
לכן נראה לי לכתחילה לא להשתמש.
אם זו שעת הדחק, אפשר לסמוך על המתירים, כמו הרב יצחק יוסף שליט"א, שכתב שאפשר להשתמש ביחד, אבל צריך לנקות לפני כן את שיירי הבשר והחלב, והוסיף שמי ששם יחד בלי לנקות, יש לו על מה שיסמוך.