מסיכות אב''כ בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/03 12:12 טז באדר ב'

שאלה

האם מותר לשאת מסיכות אב"כ בשבת ומה דינה של מסיכה עם מפוח

בתודה , אודה על תשובה דחופה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

אם יש אזעקה - מותר להשתמש במסכה כרגיל. גם אלה שיש להם מפוח.

במקום שיש עירוב - אפשר לקחת את המסכה לכל מקום גם כשאין אזעקה.

במקום שאין עירוב - עדיף להשאר בבית ולא לטלטל את המסכה. במקרה של יציאה חיונית - יש לצאת עם המסכה. רוב מוחלט של ערי ישראל הם עם עירוב.

טוב להדליק בערב שבת רדיו עם [גל שקט]. שלא יצטרכו להדליק בשבת אם יהיה מצב חירום.

כדאי שבבית יהיה אור דולק או תאורת חירום שלא יצטרכו להדליק חשמל בשבת במצבי חירום.

תפילה לחדר אטום.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=21807

לא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי
אמן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן