מנין מוקדם בערב שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/14 20:53 ח בניסן התשעד

שאלה

ערב טוב לכבוד הרב

1)ראיתי בשאלה 'מניין מוקדם בערב פסח' שכבוד הרב אומר שהוא מסתייג ממניין מוקדם בערב ושבת ואני רוצה לדעת למה? הרי זה עוזר לילדים וגם אם רוצים להתפלל ולאכול בנחת ולא למהר בגלל השעה המאוחרת זה עוזר מאוד ומסיימים ב 9 את הארוחה במקום להתחיל אותה אז למה כבוד הרב מסתייג?

אשמח לקבל תשובה מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב לילה טוב

תשובה

שלום וברכה

כתבת היטב את היתרונות בכך.
והחסרונות ? החסרונות של תפילת ערבית שלא בזמנה; החסרונות של חברה שחלקה כבר חוזר מהתפילה וחלקה עוד נוסע במכוניתו; החסרונות של אי אמירת קריאת שמע מחדש; החסרון של תקלות הלכתיות (אמירה למי שעוד לא קיבל שבת וכדו') ועוד.
על כן אני מסתייג. אולם הדגשתי שהדבר אינו אסור, וצריך לשקול שכר יתרון כנגד חסרון.

חג שמח