מנהג משפחה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 30/10/16 00:42 כח בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב,

ילדתי לפני מספר שבועות. בעלי ואני בויכוחים רבים סביב שם הילדה הוא מאוד רוצה שהילדה תקרא על שם אימו כי כך נהוג במשפחתו ואני לא מסוגלת. לא ידעתי שזה נהוג אצלם. גרתי אצלם שלוש שנים ואני רוצה להשתחרר. רוצה שם ניטרלי. שלא קשור לאף צד במשפחה. בנתיים לילדה אין שם והסביבה מלחיצה שנבחר כבר. האם אני חייבת לבחור שם מהמשפחה אם יש מנהג אצלו? כמה זמן אפשר להתמהמה עם בחירת השם לילדה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

עדיף לתת שם כמה שיותר מהר
אם יש קושי לתת כשם אימו אםשר לתת שם שקרוב או מזכיר וכך הכל יבא על מקומו בשלום
למשל אמי קוראים לה סולטנא בעברית זה מלכה כמו סולטן זה מלך
אז הרבה מבני המשפחה שנולדו להם בנות קראו להם מילכה שזה דומה ואף הוסיפו שם לביצי קוראים נהורה מילכה
בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן