מנהגים ועדות עד מתי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/10/05 17:32 כ בתשרי התשסו

שאלה

שלום וחג שמח,

לפני כמה זמן אכלתי בבית של חברה שלי יחד עם אח שלי. (חברה שלי מרוקאית ואנחנו אשכנזים). כשרצינו לברך היא לא מצאה ברכונים אשכנזיים, אז אמרתי לה שנברך בנוסח עדות המזרח וזה לא חשוב בכלל, אבל אז אח שלי אמר לי שברור שזה משנה ושנברך בעל-פה... האם זה באמת כל-כך חשוב הנוסח של הברכה? הרי כולנו יהודים!!! אז מה זה משנה בכלל?!?

המון בריאות ושמחה, תחיה

תשובה

ב"ה

שלום.

אפשר לברך באותו ברכון ולהוסיף בע"פ את התוספות הנהוגות לפי כל עדה.

יש לך לדעת כי מאז שעם ישראל יצא לגלות (_כ 2000שנה ) עם ישראל שמר הפלא ופלא על דתו ואמונתו ללא שינוי וללא הבדל בעיקרון. אולם יש פרטים שהשתנו במרוצת הדורות ושהוקבעו במסורת של מנהגי עדות כגון ברכת האורח בברכת המזון (שאצל חלק מהתימנים זה יותר ארוך מברכת המזון..) או סיומה של הברכה וכדומה וחובה על כל אדם לנהוג לפי מנהג אבותיו בידיו ולשמוע את מוסר אביו ולא ליטוש את תורת אימו.

ועייני בתשובתי לגבי אישה שהתחתנה ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=32784

ובעזר השם כשיבנה בית המקדש במהרה בימינו תהיה לנו משנה ברורה והלכה ברורה ומנהג ברור ובא לציון גואל ומנהג אחד לישראל אמן.

אגב, ניתן "לאמץ" מנהגים טובים של עדות אחרות וצריך לפני כן לומר "בלי נדר" ובתנאי שהמנהג הזה לא סותר את מנהגו הוא.

בברכה,

עוזיאל

.