מלאכה לפני הבדלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/07/09 16:02 יד בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול האם במוצ"ש מותר לי לדליק את האור או לעשות כל פעולה אחרת לפני ששמעתי הבדלה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אומרים 'ברוך המבדיל בין קודש לחול', ומותר, ובלבד שאכן יצאה שבת.
אך לאכול מותר רק אחרי הבדלה על הכוס.
לשתות מים מותר גם לפני הבדלה על הכוס.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן