מכירת חמץ במאפיה ביום שישי

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 13/04/08 22:17 ח בניסן התשסח

שאלה

שלום רב-

אני עובדת במאפיה, רציתי לדעתי האם מותר לי למכור ביום שישי הקרוב חמץ ללקוחות?

פשוט המצפון שלי לא מאפשר לי למכור לאנשים חמץ בידיעה שהם אוגרים חמץ למשך כל הפסח...

(לחנות יש תעודת הכשר).

בתודה וחג חירות כשר ושמח!!

תשובה

שלום רב,
הרגשתך נכונה ומובנית, אכן לב כל יהודי נאמן לתורתנו נחמץ למראה יהודים האוגרים חמץ לשם אכילתו בפסח. אולם מבחינת ההלכה אין כל איסור למכור חמץ ביום שישי, שכן באותו יום החמץ מותר באכילה, ואין זה מתפקידו של המוכר לבדוק האם הקונה מתכוון לאכול בו ביום או במשך הפסח, וברגע שהקונה קנה החמץ שייך לו, ומה שהוא עושה בו הוא עניינו. אין בכך אפוא משום איסור לפני עיוור או איסור מסייע לדבר עבירה.
כל טוב,
רונן לוביץ