מכירה בחנות בגדים כללית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/08/16 00:57 יב באב התשעו

שאלה

שלום הרב. רציתי לשאול האם מותר לי לעבוד בחנות בגדים כללית בקניון שמוכרת גם בגדים לא צנועים? ראוי לציין שזמן רב חיפשתי עבודה והכסף די דחוף לי... (מוסיפה שהעבודה היא לחודשיים הבאים ככל הנראה)

נ.ב- שאלתי בהודעת אסמס רב מהאולפנה שלי וניסחתי את השאלה בצורה כזו- 'האם יש בעיה וכו...' הוא ענה שלא אבל אני חוששת שמא כתבתי את ההודעה בצורה מבלבלת והוא התכוון שלא מותר בעוד אני הבנתי שאין בעיה...

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל בגד אפשר ללבוש אותו בצורה צנועה ג"כ, מתחת או מעל בגד אחר. על כן אפשר למכור בגדים אלו. אלא א"כ זה דבר שבלתי אפשרי כלל ללבוש אותו בצורה צנועה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ