מיסטיקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/13 21:45 יז בניסן התשעג

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת מה דעתך על ייעוץ מיסטי כמו נומרולוגיה, קלפי טארוט, אסטרולוגיה, תקשור וכן הלאה. זה מאוד מושך אותי ללכת לקבל ייעוץ ואני גם רואה בטלביזיה שיש יועצים שקולעים בול.

מה דעתך, האם מותר לפי הדת היהודית?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו לא דרכנו. אנחנו מאמינים בד' ובכך שהוא קובע מה ראוי לנו. התורה מדריכה אותנו: "תמים תהיה עם ד' אלוקיך".
האמונה והבטחון נמצאים במקום שבאופן טבעי אין לנו בו ידיעה ולא שליטה: העתיד.
אבל באחריות כלפי ההוה יש לנו משקל מכריע: אנחנו מצווים להתמודד עם הקשיים בהוה: מלחמה, רעב, מחלה וכד' ולעשות הכל כדי לסלק אותם.

הדרך התורנית היחידה לברר עתיד היא בעזרת נביא בלבד ולא בשום דרך אחרת.
הדרכים המסטיות שהזכרת בשאלה פסולות בגלל אחת משתי הסיבות:
1. מפני שהן שקר.
2. מפני שיש בכך חוסר אמון וחוסר בטחון בבורא עולם.

עיין בהרחבה:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=7109