מיסטיקה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 31/12/08 15:55 ד בטבת התשסט

שאלה

1) עד כמה יש עניין לא לספר דברים העומדים להתרחש, בבחינת "הנסתר מהעין"?

עד כמה העניין של עין הרע באמת קיים? משום שלעיתים נראה שדבר זה אכן קיים!

2) האם יכולה להיות גזירה על אדם שלא יתחתן?

האדם מנסה ומנסה-ותמיד משהו בסוף "נדפק"...איך ניתן להסביר זאת?

עד כמה יש לשם הפרטי משמעות אמיתית בנושא זה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
1-יש עניין, אנו רואים כך מכמה מקורות בתלמוד, הפירסום, עושה, עלול לגרום למשהו לפעמים חיובי לפעמים שלילי, תלוי בדבר ובנסיבות.
עין הרע מופיע בכמה מקומות בגמרא, אך מקובלנו שזה תלוי בחשש של האדם, ככל שהאדם חושש מעין הרע כך יש לעין הרע יותר שליטה עליו, וכבר כתב בנפש החיים ככל שמייחסים לה' את השליטה בעולם, כך הוא מבטל ממנו שליטה של גורמים אחרים בבחינת אין עוד מלבדו וזהו סוד וכי נחש ממית ומחיה , אלא בזמן שישראל משעבדים את ליבם לאביהם שבשמיים וכו'.
2-לא נתקלתי בתלמוד או בפרשנות שאפשר שתהא גזירה מסוג זה אדרבא , חיזקיהו המלך אמר, בן אמוץ כלה נבואתך וצא , מקובלני מבית אבי אבא אפילו חרב חדה מונחת על צוארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים.
3-כנראה שכדאי לוותר, בדרך זו ולנסות בדרך אחרת או בזמן אחר.
4- לשם יש משמעות אך לא מכריעה.
ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן