מיסטיקה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 03/12/09 16:36 טז בכסלו התשע

שאלה

כבוד הרב שלום.

רציתי לשאול האם מותר ללכת לשמואל חייק?

אולי אתה מכיר אותו?

זה בחור שעוזר לאנשים בעזרת ספר הזוהר...

שמעתי אותו ברדיו והוא איש דתי, שומר שבת, ומאמין. ומייעץ לאנשים.

השאלה שלי האם זה מותר מבחינה הלכתית?

האם אני "תמים" עם בורא עולם?

אנירוצה ללכת לשמה, במטרה לקבל תשובות, ולהתגבר על היצר הרע,ולקבל כיוון בחיים.

מה דעתך?

ללכת או לא ללכת?

האם זה נחשב רק לייעוץ? או שזה מיסטיקה?

שוב, הוא קורא בעזרת ספר הזוהר או משהו דומה.

תשובה

בסד
שלום רב .
אמרה התורה,["תמים תהיה עם השם...]"הכוונה לא לשאול אפילו בדברים המותרים.ברור שאסור לשאול בכחות הטומאה או בבעלי אוב או ידעוני ...וכאלה.
אבל מי שלומד תורה הוא חכם ו["חכם עדיף מנביא.!!"]
אנני מכיר את האיש ואת שיחו אבל שמעתי אודותיו והאזנתי לתוכניותיו ברדיו ,לא מצאתי פסול בדבריו מלבד ענין התמימות.
לכן אם הוא מחזק אותך להמשיך ללמוד ולהתקדם אז אפשר לשאול בעצתו .אבל אם חלילה עצתו תייאש אותך חלילה וחס אז לא היה כדאי בכלל לשאול.ועדיף להשאר "תמים עם השם"..
אין יותר טוב מהתורה בעצמה בלי מתווכים אתה בעצמך תלמד את התורה ותיעץ לעצמך..או פנה לחכם בתורה והוא יכוון אותך לפי שכל התורה והחוכמה שנתן לו השם בגלל עמלו בתורה.
בברכה