מחשבות זרות בתפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/02/17 10:53 ו בשבט התשעז

שאלה

לאחרונה ירדתי באהבת ה ביראת שמים יש לי לפעמים תוך כדי תפילה הרהורי עבודה זרהאני מנסה לא לחשוב על זה ולא מצליח רציתי לדעת איך לסלק מחשבות זרות בשעת תפילה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המוח שלנו חושב חיובי. אי אפשר לסלק מחשבות - כל נסיון לסלק מחשבות רק מעצים אותן.
הפתרון הוא למלא את הראש במחשבות אחרות.
במקום לגרש מחשבות זרות תשתדל להתמקד במילים של התפילה, במשמעות של המילים הללו ובכוונה שהן מבטאות.

בכלל - על קשיים רוחניים צריך להתפלל וזה מאוד מסייע.
תתפלל שד´ יחזק אותך באמונה, באהבה וביראת שמים. תתפלל על כך בלי גבול - כל מה שאתה רוצה ברוח - תתפלל על כך.

זו הזדמנות לציין לפניך שאתה לא לבד בקשיים אלה. יש בספרי המוסר הרבה מאוד דיונים על מחשבות זרות בשעת התפילה - זה קורה דווקא כשמבקשים את הריכוז וההתעלות, הראש מתמלא במחשבות פסולות ומזיקות.
ההמלצה של אותם ספרי מידות: לא לנסות לגרש את המחשבות הזרות אלא להתמלא במחשבות וכוונות טובות.
בהצלחה!