מחלת הסכיזופרניה וברית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/05/10 18:44 יד בסיון התשע

שאלה

שלום הרב,

עברתי לפני כיותר מחצי שנה התקף פסיכוטי חריף (תסמינים חיובים) לפי הגדרתם של הפסיכיטרים, כיום אני מאובחן כחולה במחלה במצב של התסמינים השליליים.

אני מסרב לקבל טיפול תרופתי, בטענה של ריפוי עצמי ובירור עצמי.

האם יסורים כאלה בנפש הם על חטאים שעשיתי בעבר, או יסורים זה רק קשיי פרנסה או חולי הגוף וכדומה. אם ומהו הקשר בין שמירת הברית לבין שגעון שכן מחלה זו מתוארת כמחלת מוח והזרע הרי גם בא מהמוח (לפי הידוע לי).

תשובה

שלום

רפואה שלימה.

עליך לקבל טיפול פסיכיאטרי כהמלצת הרופאים ולא לזלזל בכך. רפואת ד' באה דרך בעלי המקצוע- הרופאים.
אם הם מאפשרים את בחירתך כהליך רפואי, זו זכותך.

אלה ודאי יסורים. איננו יודעים מדוע באים עלינו בדיוק ייסורים, אך אנו יודעים באופן כללי שעלינו להשתמש בהם ככלי לשיפור ההתנהגות שלנו, שיפור יראת השם שלנו, כדברי הגמ' בתחילת מסכת ברכות.

המהר"ל מסביר בנתיבות עולם את דברי הגמ' 'החש בראשו יעסוק בתורה' בכך שהתורה היא עומק הטבעיות שלנו, היא ה 'סדר' האמיתי של האדם, ולכן בלימוד שלה האדם שב לחיים בריאים. עסוק בתורה באופן קבוע, הרבה בתפילה, והקשב לרופאיך.

יה"' שד' ישלח לך רפואה, ולכל בשרך מרפא