מזלגות וסכינים- דחוף

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 27/06/07 14:22 יא בתמוז התשסז

שאלה

שלום וברכה!

לצערי בזמן האחרון אנשים בביתי התבלבלו ושמו סכו"ם בשרי במגרה החלבית וההפך. איני יודעת אם הסכו"ם הזה נשטף במדיח ההפוך אך אני משערת שכן. ברצוני לדעת מה דינם של הסכו"ם הזה והאם אפשר להמשיך להשתמש בהם. האם עלי לעשות הגעלה לסכו"ם בכל פעם כזה. אנחנו בית אשכנזי

אשמח לתשובה ותודה רבה

תשובה

שאלה כזו עדיף תמיד לגשת אל רב הקהילה שלכם, ולשאול אותו פנים אל פנים.
הדחת סכו"ם בשרי יחד עם כלים חלביים במדיח, או להיפך, אם מקפידים להוריד מן הכלים את שאריות המזון הניכרות לפני ההכנסה למדיח, אינה גורמת ל"הטרפת" הכלים. שאלה אחרת שצריך לתת את הדעת עליה- האם לא היה שימוש בכלי חלבי במאכל בשרי חם או להיפך, שזה כן גורם לאיסור שימוש בכלי. לכן, כדאי וטוב להגעיל את הכלים.