מוסר לפני עשרת הדברות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 02/04/13 17:52 כב בניסן התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני דרור, אתאיסט כבר כמה שנים, בן 16.

רציתי לשאול אותך כמה שאלות ובראשן השאלה שבנושא, האם היה מוסר לפני היהדות?

אני חשבתי על שאלה זו רבות, וקראתי על כך, ורציתי לראות מה תשובת הרב לגבי הנושא.

אני קראתי על חוקי חמורבי, שהתורה ככל הנראה הושפעה מהם, מכיוון שחמורבי ואברהם היו בני אותו הדור, וחוקי חמורבי נכתבו לפני מעמד הר סיני, למה אנשים חושבים שללא התורה לא היה מוסר?

שאלה נוספת היא שאלה ששאל אותו רב כלשהו בכותל לפני כמה ימים.

הוא אמר לי כך, "לאדמה ניתן את הכוח לברוא, בדיוק כמו לאלוהים, כך נוצרים השלשולים ושאר התולעים".

לאחר שאמרתי לו שדווקא בנושא הזה יש הוכחה חותכת כנגדו, שהיא בעצם הניסוי של פרנצ'סקו רדי, הרב פשוט הלך בלי לומר מילה.

ושאלה נוספת שהייתי רוצה שתענה עליה היא הדינוזאורים.

קראתי כמה וכמה תאוריות המשלבות את הדינוזאורים בתנ"ך, אך לא אחת שנשמעת הגיונית.

הדינוזאורים הם מוכחים ומצאו מספיק הוכחות להם, איך כבוד הרב מסביר את זה שהדינוזאורים חיו לפני כ70 מיליון שנה, אם הבריאה הייתה לפני תשע"ג שנים, 5773.

תודה מראש לכבוד הרב,

מקווה לתשובה בהקדם.

דרור.

תשובה

שלום וברכה

א. על פי היהדות היה מוסר אנושי לפני התורה אולם התורה הרימה את האנושות לקומה אחרת של מוסר
ב. לא הבנתי את השאלה ביחס לאדמה. על פי היהדות האדמה מצמיחה מכח הקב"ה ולא מצד עצמה
ג.התורה אינה ספר היסטוריה וייתכן שהיו עולמות פיסיים לפני המניין שהתורה מציינת. התורה מציינת שלפני 5773 שנה חל עידן חדש מבחינה מוסרית בעולם ולו אנו מונים

בברכה חגי