מוזיקה בבין המצרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/07/16 23:11 יט בתמוז התשעו

שאלה

לרב שלום.

האם מותר לי בבין המצרים לערוך לשם פרנסה או לימוד סרט, וזה כולל להלביש פס קול? ולערוך מוזיקה?

האם מותר לראות סרטים בבין המצרים? אני נהנית מהסרט, ולפס קול אני לא שמה לב, אני רואה את הסרט לא בשבילו.

ואם זה אסור, זה מותר לצורך לימוד?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מותר לשמוע מוזיקה,
אם אינך מתרכזת במוזיקה להנאה ולשמח את עצמך אלא כמוזיקת רקע.
אם זו מוזיקה מוקלטת ולא כלי נגינה.

כאשר מדובר על סרטים השאלה אינה פס קול אלא גם הסרט עצמו. צריך להימנע מסדרות או סרטים משעשעים. יש מחמירים לא לראות סרטים באולם (מצד החוויה של ה'יציאה לקולנוע') אלא רק בבית.
נראה לי שגם לצורך לימוד אין לצפות בסרטים משעשעים.
וודאי יש אפילו עניין לראות סרטים שקשורים לתקופות קשות בתולדות עם ישראל.