מה הסדר שתיה בקידוש?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/04/11 16:55 ו בניסן התשעא

שאלה

בבית הוריו של אבי נהגו לשתות מהגדול לקטן בלי קשר למין

בבית הוריה של אימי נהגו לשתות מהגדול לקטן בגברים, ולאחר מכן מהגולה לקטנה. לעיתים היו שופכים מכוס הקידוטש לכוס נפרדת לנשים.

בבית אבי ואימי לאחרונה אבי מביא לאימי ולאחר מכן מהגול לקטן ללא קשר למין בטענה שקודם כל לאישתו שטרחה כל כך לשבת.

מה הסדר הנכון?

תשובה

שלום

זו אינה הלכה, תבחרו כראות עיניכם. המנהג המקובל הוא המקדש, אשתו, ומהקטן לגדול ללא הבדל נשים וגברים.
מטעמי בריאות לפעמים כדאי להמנע משתייה באותה הכוס, וכן כאשר האשה אינה טהורה יש להזהר שבעלה לא ישתה ממה ששתתה.

כל טוב