מדרשה ומעשר וסיכות למכירה בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/11/10 23:08 טז בכסלו התשעא

שאלה

1.למדתי במדרשה למשך חודש.עבדתי ע"מ לממן את המדרשה,כל הכסף שהרווחתי-הועבר למדרשה.

האם זה נחשב לכספי מעשר?

2.אני מכינה סיכות ראש ע"מ למכור אותן.בשבתות יצא לי להראות את הסיכות לבנות שהתעניינו בהן.

האם זה מותר?יש להם הגדרה של מוקצה?

ובכלל -אולי יש בזה עניין של ממקח וממכר?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א.כן. מעשר כספים ניתן למצווה שאינה חובה, ולימוד במדרשה אינה חובה אך היא ודאי מצווה גדולה. ובכלל, אם אין לך כסף לחיים רגילים, את פטורה ממעשר וחייבת רק לתת צדקה מעט ככל יכולתך כרגע.
ב.מותר, ומותר אף לתת למישהי סיכה בהנחה שהיא תתן לך כסף במוצ"ש, ובלבד שלא תאמרו משהו על כסף, אלא שהיא תאמר ´אני רוצה את הסיכה הזו´, וכדומה. אך לא לפתוח מקום מיוחד לזה אלא בדרך אגב, במהלך שבת משום כבוד שבת.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן