מבטים ומחשבות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/17 09:03 כז בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

ראשית כל,חשוב לי להגיד תודה רבה!

אני בת 18 ואני מרגישה שהמבטים שלי גורמים לי להרהורים.

בד"כ כשאני הולכת ברחוב או נמצאת בעבודה אני מאוד " סורקת את השטח שסביבי" ואז קורה שהמבט שלי נפגש עם גבר. הבעיה היא שהמבטים הללו הם הרבה פעמים עם אותם הבגרים. ( המבטים הללו עם אותו הגבר גורמים לי למחשבות והרהורים, בעיקר עם גברים שהם בעלי פוטנציאל עבורי אך גם עם כאלה שלא)

אני נמצאת בסביבה שהיא חילונית ועל כן לאותם גברים זה לא נראה כדבר לא נורמאלי. מבחינתם הם עוברים ומסתכלים בידיעה שאני שם אבל אני לא יודעת מה עומד לעבור מולי ואז קורה שהמבטים שלי נפגשים שוב ושוב עם אותם גברים. חשוב לי להדגיש שהדבר קורה גם עם בחור דתי ונשוי שקורה הרבה שמבטינו נפגשים ואף הציע לי טרמפ.

אני לא מתכוונת להוריד את הרש שלי בשביל אף אחד או להימנע מבחינת השטח. ובכל זאת אני רוצה לדעת מה עליי לעשות.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפתח במילה אחת שהיא תמצית התשובה שלי: אחריות. לכל אדם יש אחריות על מעשיו ומחדליו. האחריות אינה רק על מה שאתה עושה באופן אקטיבי אלא גם למה שאתה גורם לאחרים.
בגיל שלך מותר לך לרצות להכיר גברים למטרת חתונה.
את יכולה להתבונן, את יכולה גם לרצות ואף לעשות מעשים שיביאו לפגישה עם מי שאת חפצה.

באשר לגברים חילוניים, וודאי גבר נשוי, את צריכה לקחת אחריות על מעשיך. עליך להיות מודעת להשפעה של מעשייך על אחרים.

את בצדק לא מתכוונת להשפיל מבט, אבל יש מבט ויש מבט!
כל מבט בעיניים יוצר תקשורת בין שניים, ושניהם אחראים באותה מידה לתקשורת הזאת.
את לא פטורה מאחריות כלפי התקשרות שאת יוצרת וכלפי כל ההשלכות שיכולות להיות: בינו לבינך, בינך ובין עצמך, ובינו ובין עצמו.