לשבת בקבלת שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/06/16 15:56 כ בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב

אני מתפלל בבית הכנסת ספרדי

בערב שבת שאומרים מזמור שיר ליום השבת

כולם עומדים ומסתובבים

חוץ מאחד צעיר שמעירים לו שיקום כמו שאר הקהל שלא לפרוש מן הציבור

רציתי לדעת מה ההלכה אומרת

ובמידת הצורך איך ניתן להסביר לו

תודה רבה

תשובה

שלום
מספר פוסקים ציטטו את דברי דרך ארץ (זוטא) - "לא יהא אדם וכו' יושב בין העומדים ולא עומד בין היושבים, ולא קורא (מקרא) בין השונים (משנה) ולא שונה בין הקוראים. כללו של דבר אל ישנה אדם ממנהג הבריות" (מסכת דרך ארץ זוטא, סוף פרק חמישי).
וראיתי אצל הרב אבינר שהביא לכך פסקים מפוסקי דורנו - הליכות שלמה שעג. הגרי"ש אלישיב באשרי איש תמ. חזו"ע יו"ט שיד.
ודברי חכמים בנחת נשמעים