לקיחת שקיות מ'סופר'

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/01/11 14:29 יב בשבט התשעא

שאלה

שלום רב!

ברצוני לברר משהו.

במידה ואני עושה קניות בסופר ולוקחת שקיות הביתה,לא אלה שמשומשות למוצרים אלה שקיות נוספות שלא בשימוש-זה גזל.

במידה שאני יודעת מראש שאני רוצה לקחת שקיות הביתה שישמשו אותי בצרכים בבית ובמכוון שמה כל מוצר בנפרד בשקית נפרדת במטרה שיהיו הרבה שקיות שאוכל לקחת.

האם זה גזל?

רוצה להדגיש שאני מודעת מראש למה אני שמה כל מוצר בנפרד,במטרה של לקחת כמה שיותר שקיות הביתה!

תשובה

תהיי בריאה,

1. ברור שזה גזל.
2. לשים כל מוצר בשקית נפרדת - יתכן שזה גזל, ואם זה מותר הרי זה נבל ברשות התורה.

את צריכה להשתמש בשקיות בחסכנות ובתבונה, לשים בכל שקית כמות כזו שלא תיקרע וגם שיהיה לך סביר לסחוב.

אם את רוצה שקיות לבית את יכולה לקנות.

הוספות -
1. בכל ספק של גזל - צריך לשאול את מנהל הסניף או בעלי המקום מה דעתם.
לכן בכל מקום שניתן לברר חובה לעשות זאת ואסור להקל ולקחת.

2. 'לקיחת שקיות' זו מכה קשה איתה נאלצים הסופרים להתמודד. לפעמים הם מעסיקים בשכר עובד שאורז עבורך כדי לחסוך את עלות השקיות שאת עתידה לקחת. (למדתי זאת ממנהלים בכירים ברשתות שיווק).

3. דור המבול נחתם גזר דינו והתחייב בעונש של מבול לכל העולם בגלל גזל של דברים שהם פחות מ'שווה פרוטה'.

בברכה ובהצלחה
דוד לוי