לימוד תורה בביית עם מכנסיים לנשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/02/17 15:30 כח בשבט התשעז

שאלה

שלום לרב,

בשבת אני אוהבת לקרוא ספרי הלכה, תנך, תורה, מוסר וכד'. העניין שלפעמים בגלל נוחות וחלק מאווירת שבת זה נחמד לעשות זאת תוך שכיבה במיטה ועם פיג'מה של מכנסיים וטרנינג. האם זה מותר? או שיש עניין של להתנהג בכבוד כשלומדים תורה.

אם יש צורך להתנהג בכבוד האם זה אותו דבר גם כשקוראים תהילים בשבת?

בברכה

מיכל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר ללמוד תורה בבגדים קלים כפי שאת מציינת.
אמירת תהילים אינה בגדר של לימוד תורה, אמירת תהלים שייכת לתפילה. כאן יש מקום להתלבש כדי לעמוד אצל הקב"ה לפחות כמו שהיית עומדת בפני אנשים חשובים.

עייני עוד בשתי התשובות
http://www.yeshiva.org.il/ask/7893

https://www.kipa.co.il/ask/show/79944-למידה-בבגדי-בית

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן