לימודים מעורבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/05/12 19:11 יד באייר התשעב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב!

אני בעז"ה רוצה בשנה הבאה להתחיל ללמוד תקשורת חזותית.העניין הוא שהלימודים הם במקום מעורב, -"מכללת אריאל" או "מכללת אורט"{י-ם}{אני מאיזור בנימין}במקומות הלימוד הללו יש את המקצוע הזה שאני מתעניינת בו וגם זה הכי קרוב אלי.

חשוב לי לציין שאני לא רוצה לימודים מעורבים ואפילו קשה לי המחשבה על לימודים מעורבים,אני לא רוצה ליפול מבחינה דתית בעקבות שהייה במקום לימודים מעורב,אך זה המצב הנ"ל.

מה עלי לעשות?

דבר נוסף-מבחינה כלכלית אין לי כסף ללימודים ואני מממנת לעצמי.

אמא שלי אומרת לי להתחיל ללמוד ולעבוד לפני לימודים ובמקביל ללימודים,אך אני מאד שיכלית וקשה לי להשלים עם העובדה שלהתחייב ללימודים מבחינה כספית ואז מאיפה אמציא את הכסף?

בסה"כ אני לא יודעת בוודאות מה לעשות בעניין הלימודים.

אשמח לשמוע מה דעת הרב על פי נתונים אלו.

תשובה

שלום

א.הלכתית מותר ללמוד במעורב אם הלימודים רציניים. אולם אם את חשה שבניגוד לרוב הציבור יש לך חולשה לכך, ואת מעריכה שתיפלי בשל זה בעבירה, אזי יש לברר היכן יש מקום אחר וללכת לשם. כאמור, רוב הציבור מסוגל לכתחילה ללמוד במעורב

ב.אינני יודע. חישבי היטב מהיכן תממני את הלימודים, ובידקי מילגות

בהצלחה