להפוך צלחות מבשרי לחלבי

חדשות כיפה רבני כושרות 16/07/15 11:34 כט בתמוז התשעה

שאלה

האם מותר להעביר צלחות משימוש בשרי לחלבי אם עברו עליהם יותר מי"ב חדש?

בברכה, רוני

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

צריך להכיר אותם.
לפי שיטת האשכנזים בכל השנה אין להפוך מבשרי לחלבי או להפך. ומותר רק בפסח לעשות כן. אבל אם הדבר נחוץ אז אפשר להכשיר\להגעיל ואחר כך לא להשתמש חודש ימים (או להשתמש רק לפרווה) ואחר כך ניתן להמשיך את השימוש ההפוך ממה שהיה לפניכן.
ולספרדים מותר להפוך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן