להכנס למרחץ בערב שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/12/16 05:26 ח בכסלו התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

נאמר בש"ע, סימן רנא - שלא לעשות מלאכה בערב שבת אחר מנחה, סעיף ו: ""כבר נהגו להקל להכנס למרחץ בערב שבת, גם בתוך חצי שעה סמוך למנחה, ויש לנוהגים כן על מה שיסמוכו. אך יש להזהר מאד שלא יכנס ח''ו בחשש ספק חילול שבת, ולכן יזדרז לסיים רחיצתו מוקדם ככל האפשר.""

להלן שאלתי.

1. האם מדובר במנחה קטנה או גדולה?

2. שאומרים ""מרחץ"" האם מתכוונים למקלחת שלנו בבית או לבתי מרחץ משותפים שהיו פעם? ואם הכוונה לבתי מרחץ, מה הדין לגבי מקלחת שלנו בבית?

תודה,

תשובה

1. כפי שכתב שם בסעיף א' מדובר במנחה קטנה.
2. הכוונה היא לבית מרחץ. מה שיכול להיות רלוונטי אצלנו למקווה.
במקלחת אצלנו אין בעיה גם סמוך לשבת, ובלבד שיקפיד שלא להתקרב חלילה לחשש חילול שבת.
כל טוב