להזמין חילוני לארוחת שבת, מותר?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 21/04/09 16:34 כז בניסן התשסט

שאלה

שלום וברכה

אני לומדת לימודים אקדמיים ואני הדתיה היחידה בערך לכן רוב חברי הם חילונים.. הזמנתי חבר טוב שלי לארוחת ערב שבת, כדי לבוא הוא צריך לנסוע חצי שעה.

הורי אמרו לי שאסור בעיקרון להזמין מישהו בשבת כשאני יודעת שהוא יבוא ברכב ויחלל שבת בגלל שהוא בא לארוחה.

בעצם הוא מחלל שבת בגללי. אבל ממילא הוא לא שומר שבת ונוסע למקומות אחרים.

חשוב לי שהוא יבוא כדי לראות שלדתיים אין קרניים ושגם הם גרים במקומות נורמליים ולא רק על גבעות והם אנשים נחמדים וכו... לנפץ לו את הסטיגמות. דתיים בשבילו זה סוג אחר ולא מוכר. חייזרים קצת... אני יוצאת דופן מבחינתו.

אז מותר להזמין אותו לארוחת ערב שבת?

תודה מראש וכל טוב

תשובה

בסד
שלום רב .
הוריך צודקים.
ולכן יש לארגן לו אפשרות לינה לכל השבת.
אין להזמין רק לארוחה אחת כאשר אנו יודעים בבדאות שהוא יחלל שבת.
כי פעולתו זו תלויה בצוורנו חלילה.
בברכה