ל"ג בעומר – המהפכה הבונה - דבר תורה לל"ג בעומר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/05/15 15:16 יז באייר התשעה

שאלה

[להדליק מדורה]

כשאני חושב על ל"ג בעומר אני כמובן חושב על [מדורות].

לטעמי תמיד הרגשתי במנהג הזה משהו קצת [פרוע].

אנו זונחים לערב את כל המותרות של החיים המודרניים.

אנו יוצאים מארבע קירות ביתנו ומחפשים איזה מקום פתוח – איזה [שטח הפקר], מקום מספיק נעזב שיוכל להכיל מדורה.

מקום שהשריפה של העצים, העשן המיתמר, הפיח והאפר שהמדורה תשאיר בעקבותיה – יוכלו להיבלע ללא שלאיש יהיה אכפת.

כבר בהכנות למדורה, אנו מתפזרים חוץ למקומנו, בחיפוש. נפוצים על פני השדה כמו [ארבה רעב לעץ] – מלקטים כל שבב הנקרא בדרכנו.

לעיתים יש גם את אלה שמחליטים - מתוך עיוורון האסיף - שכל מיני קרשים שנועדו לבנייה יוכלו למלא יעד נאצל יותר דווקא בשריפתם, אם יעלו במוקד השמימה במדורת החג...

ובמדורה, יושבים סביב. ובלב המעגל - המדורה בוערת.

[יושבים בחושך המואר בלהבות מרצדות], במקום המנורות המהוגנות והיעילות שלנו.

מחפשים את המרחק הנכון מהמדורה – מספיק קרוב שנוכל ליהנות מאורה ומחומה – אך מספיק רחוק שלא נכווה מחומה הבוער וחלילה, נפגע.

אנו זונחים את המטבחים המאובזרים שלנו – ו[המחמירים] אף מוצאים עצמם מתענגים באכילת תפוח אדמה מפוחם – תענוג שהיה מזעזע אותנו לו הונח על שולחננו בחדר אוכל.

אוכל שבמקום כל שלבי ההכנה המדוקדקים שאנו רגילים אליהם, מושלך לתוך האש הפרועה כלאחר יד – כמו הזהב של העגל – ויצא האוכל הזה..

[רבי שמעון בר יוחאי - המהפכן]

וכמה שהמנהג ה"פרוע" הזה מתאים לחג. כמה הוא מתאים ל[רבי שמעון בר יוחאי].

האיש ש[פרש מכל החיים המודרניים של זמנו והסתגר במערה].

האיש המהפכן, מתלמידי רבי עקיבא שהיה [גבו הרוחני] של בר כוכבא נגד הרומאים, משרידי המורדים.

האיש שפרש למערה וחי חיים בסיסיים - אחרי שהסתכסך עם שלטון הרומאי המודרני.

האיש שלא הסתנוור מכל הקדמה והפיתוח של שלטון רומא – ו[הצליח להביט בביקורת חודרת] לכל הפגמים ששוכנים מתחת לפני השטח של הקדמה היפה והנוצצת.

כמה מתאימה המדורה לרוח המהפכה של החג – לרוח שאינו מוכן להתמסד בחברה המסודרת והקונבנציונאלית – שמוכן לחיות [חיים בסיסיים יותר, טבעיים יותר – גם אם פרועים יותר].

שמוכן לשרוף דברים באור המדורה.

שמוכן [להשמיד את מה שקיים – מתוך שאיפה ל"אמת"] – לוותר על הממסד הקיים לטובת מה ש"צריך להיות".

[ילדי המהפכה]

לפ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן