לגבי הכתבה ב Ynet על ברית הזוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/02/09 20:57 כה בשבט התשסט

שאלה

שלום רב, קראתי את הכתבה ב YNET על ברית הזוגיות ב

בה הבעת עמדתך בחיוב לכתחילה.

אך שאלתי היא מה יקרה אם זוג יתחתנו דרך המדינה בברית הזוגיות וילדו ילדים, וחלק מילדיהם ירצו להתחתן כהלכה ? האם הם יוכלו?!? או שילדים אלו נחשבים כפסולי חיתון/ממזרים. אם אכן כך הדבר זה יגרום לבלבול רב בעם שכן יבוא בחור ויצטרך מלכתחילה לפשפש בעברה של בחורה שהוא רוצה להיות איתה בקשר כדי לדעת אם היא פסולת חיתון או לא. ומה שיווצר גם זה שבעתיד בדורות הבאים נאבד את זהותנו היהודית בדיוק כמו שקורה לקהילה היהודית " הפתוחה בדעותיה". אז לפי דעתי אין כאן אפשרות להסכים לכתחילה ובטח שלא לכתחילה. אודה לתשובתך

תשובה

שלום וברכה

ברמה ההלכתית העקרונית, מי שנולד כתוצאה מנישואים אזרחיים, ואין שום סיבה להניח שאביו ה"אזרחי" אינו אביו ה"ביולוגי" – מותר בנישואין, ואין הם פסולי חיתון או ממזרים.

אדגיש כמובן שהכותרת שניתנה ב"כיפה" לדבריי מטעה מאוד.

כל טוב