כשרות שתיה חריפה

חדשות כיפה רבני כושרות 28/08/12 15:12 י באלול התשעב

שאלה

האם ויסקי שהתישן בחבית שהיה בה יין במפעל של גויים מותר בשתיה?

או שהוא לא מהדרין?

וכן וודקה סמירנוף ופינלדיה

תשובה

לגבי הויסקי:
שאלה זו דנו בה גדולי הפוסקים בכמה עשרות השנים האחרונות, ויש בזה מחלוקות גדולות בין הפוסקים, אפשר לעיין באתר: kosher liquor list
כדי לראות את סיכום השיטות בפוסקים ניתן לעיין גם בספר "משקאות חריפים" של הרב אדרעי.
ויש גם באתר של חב"ד ובעוד הרבה מקומות אחרים מאמרים על הסוגיה הזאת.

לגבי וודקה סמירנוף וגם פינלנדיה:
יש עשרות מותגים שונים המיוצרים באירופה ובארה"ב, חלק כשר וחלק לא.
לכן עיין גם בעניין זה באתר שציינו לעיל.