כשרות רבנות בפסח במלונות

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 02/03/17 14:47 ד באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש עניין שמטריד את אשתי מאוד בנוגע לרמת הניקיון במלונות בחג הפסח... אשתי יוצאת מגדרה לנקות את הבית לקראת החג עד כדי חרדה ולכן השנה החלטתי לעשות את כל החג בבית מלון. אין ביכולתנו ללכת למלון בכשרות מהדרין, ולכן השאלה היא האם ניתן לסמוך על כך שבמלון בו ההכשר הוא של הרבנות הניקיון הוא ברמה כמו של מהדרין, כלומר, עד כמה הניקיון של המלון הוא עניין מרכזי בהשגחה.

אני פונה אליך מכיוון שלא נעים לי לשאול שאלה כזו ישירה את המשגיח של המלון ומחשש שייפגע מהטלת ספק כלשהי ברמת השגחתו. ככל שזה רלבנטי, המלון שאנו מתעניינים בו הוא באשדוד בהשגחת הרבנות אשדוד.

נשמח אם תוכל להרגיע אותנו בעניין זה.

תודה רבה!

תשובה

ב.טוב
1- לפי ההלכה ניקיון הבית לפסח לוקח ללוקח מעט זמן
יש אומרים אפ' יום אחד, המטבח הוא הכי חשוב
אבק, צביעת קירות , חלונות זה לא הלכה זה הרגל מינטליות. צריך רק שלא יהיה חמץ
2-בבית עדיף מכמה בחינות זה גם תורם לזוגיות
3- שאלתי משגיח והוא לא ממליץ
4-אם זה הברירה היחידה חייב לשאול את המשגיח עצמו הם לא נפגעים זה תפקידם
אני לא על תקן מרגיע אלא יותר מה ההלכה ?