כשרות צלחות קרמיקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/07/13 15:22 כג באב התשעג

שאלה

צהריים טובים

בעת ששהינו בחול ובני משפחה שמרו על ילדינו הם חיממו והגישו להם בטעות אוכל חלבי (קר וחם) בצלחות קרמיקה בשריות.טרם השימוש הצלחות לא היו בנות יומן.

מה דין הצלחות? מה דין הסכום? (סכום חלבי שאכלו עימו בצלחות בשריות)

המון תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אוכל קר לא מטריף. לכן אם יודעים בפרוש על כלים שהשתמשו בהם רק באוכל קר די לנקות אותם.
הכלים שהשתמשו בהם בחם בלעו מהחלבי החם, כלי קרמיקה לא ניתן להגעיל לכן אין להשתמש בהם.
סכו"ם חלבי עם אוכל חלבי בצלחת בשרית שאינה בת יומה, לא בולע שום טעם בשר לכן הוא כשר לכתחילה.