כשרות צלחות וכלי קורנינג

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/03/10 02:24 כו באדר התשע

שאלה

מה הוא דינם של צלחות ושאר כלי קורנינג?

האם דינם כדין זכוכית, וכך ניתן להשתמש בהם גם לבשר וגם לחלב אחרי הדחה?

תודה

תשובה

שלום

דינם ככלי זכוכית.
על כן, אשכנזים ימנעו משימוש בהם בפסח, ואם יש צורך גדול מאד ישרו שלושה ימים במים, ומותר.
וספרדים שוטפים וזה מספיק על מנת להכשירם לפסח.

לגבי בשר וחלב- רמ"א כתב שיש להמנע משימוש באותו כלי לבשר וחלב ע"י הכשר בקביעות, וזה הדין גם כאן.
אך אם לא שותים בו כלל חם בשרי אלא רק חם חלבי, ומן הדין אינו צריך אפילו הכשר, אזי לספרדים מותר לשתות בו חם חלבי, ולאחר הדחה מותר לשתות בו קר בארוחה בשרית. ואשכנזים נהגו שיהיו שני סטים של כוסות גם במקרה כזה.

כל טוב