כשרות מיקרוגל

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 17/04/13 16:23 ז באייר התשעג

שאלה

שלום הרב,

עד לתקופה האחרונה השתמשנו במיקרוגל בביתינו גם לבשרי וגם לחלבי כאשר החלבי מכוסה בשני כיסויים. יום אחד מצאתי בתוך המקרוגל שניצלים קטנים שנפלו כנראה מצלחת שחיממנו (המיקרוגל נמצא על מדף גבוה ולכן לא ראינו אותם קודם). נחרדתי לחשוב שחיממנו ביחד איתם חלבי..

הבנתי שמבחינה הלכתית יש אפשרות להשתמש במיקרוגל לבשרי וחלבי בנפרד כאשר כל אחד מהם מכוסה בכיסוי אחד.

שאלותי הן:

א. האם יש צורך לשים משהו שיפריד בין הכלי הבשרי/החלבי לצלחת המיקרוגל?

ב. מה דין הכלי החלבי שחיממנו בו (בתוך שקית) בזמן שהיו שניצלים במיקרוגל?

ג. הכלי החלבי שלנו הינו כלי מיוחד למיקרוגל שיש לו פתח קטן (מספר עיגולים קטנים מסודרים בעיגול) על המכסה, האם הוא מספיק בתור כיסוי?

ד. כיצד בדיוק יש להכשיר את המיקרוגל עצמו?

תודה רבה!

א.

תשובה

לשואלת שלום רב.
מיקרוגל אפשר להכשיר ע"י שמכניסים כוס עם מים רותחים ומעט סבון ומפעילים כך שהמים ירתחו כמה דקות.
אפשר להשתמש במיקרוגל לבשרי וחלבי (לא ביחד) ע"י שאחד מהם מכוסה היטב בשקית ניילון. הכיסוי יהיה גם מלמטה.
כלי עם מכסה שיש בו חורים צריך לעטוף בשקית.
אם נפל שניצל על הצלחת שמסתובבת, יש להכשירה. מוציאים אותה ומגעילים. אפשר גם ע"י עירוי מים רותחים.
אם בזמן שהיה שניצל במיקרו, חיממתם בו כלי חלבי שהיה מכוסה בניילון, אין צורל להכשירו. אם הכלי לא היה מכוסה בניילון, יש לערות עליו מים רותחים.
בברכה אפי קיציס