כשרות בתאילנד

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 20/12/10 01:00 יג בטבת התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני טסה לתאילנד למשך חודש, אני שומרת כשרות ואני קצת מבולבלת לגבי מה מותר ומה אסור.

קראתי בכמה מקומות דברים כמו:

שוקולד למריחה – בדרך כלל כשר חלבי מחלב נכרי.

דגני הבוקר שלא מעורב בהם חלב או רכיבים חלביים (יש לבדוק במרכיבים) כשרים למהדרין פרווה.

לבן ויוגורט ללא פרי – מותרים וכן

קוטג' או פילדלפיה שאינה מוגדרת כגבינה בהלכה.

ועוד דברים דומים, האם זה באמת בסדר לאכול את הדברים האלה בלי הכשר רק על סמך הרכיבים שלהם?!

תשובה

שלום

זו תשובתו של מו"ר לענייני כשרות בארץ ובחו"ל הרב מסטוגי שליט"א:

שלום וברכה
להלן תשובתי לעניין מה ניתן לאכול בתאילנד.

לא ניתן לאכול שום דבר מהדברים שכתבת, מי שמתיר את זה לא יודע מה הוא מדבר.
מה כן:
פירות וירקות כמובן, ויש שפע גדול מאד של פירות מזינות במחירים מצחיקים.
בירקות כמובן יש לקחת בחשבון את נושא התולעים.ביצים, התרנגולות שם הם מתרנגולות רגילים שיש להם מסורת. בביצים שם, יש בערך 40% שיש להם טיפת דם. לא להיבהל, ככה זה שם
לגבי שמן, אפשר להשיג שם שמן חמניות אירופי או שמן תירס אמריקאי, בעקרון זה לא צריך הכשר אם מדובר בחברה גדולה ומוכרת. אם רוצים להיות בטוח במאת האחוזים, אז תקנה שמן זית אירופי מסוג virgin EXTRA ואז זה 100% כשר.
דגים טריים עם העור יש גם שפע, (אפשר לקנות גריל חשמלי זול, ולזרקו אח"כ) אך חייבים לקנות רק במקום מסודר, אחרת זה יכול להיות מזוהם ומורעל.בסופרמרקטים הגדולים כמו Lotus-Tesco, Carrefour ועוד, יש הרבה מוצרי יבוא בהכשר OU כמו מוצרי HEINZ ועוד.כמובן שבבתי חב"ד (בנגקוק, צ'נג מאי, ועוד) אפשר לקבל מגוון רחב של מוצרים כשרים, כולל בשר.

ראי גם:

http://www.chabadthailand.co.il/templates/articlecco_cdo/aid/867083

נסיעה טובה!

עד כאן תשובתו, אם תרצי תכתבי לי גם למייל ואשלח עוד קצת חומר שהרב שלח לי:
nirhermann@gmail.com

בהצלחה