כשרות בישולי גויים במאפיה של מהדרין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/06/13 16:33 כט בסיון התשעג

שאלה

בעבר עבדתי בחנות המפעל של מאפייה שכשרותה כשרות מהדרין. באחד ממשמרות הערב כאשר נשארנו העובדות ועובד המטבח הגוי, הוא הדליק את הכיריים החשמליות וטיגן חביתה. ידוע לי שבישולי גויים הם דבר אסור ושדבר שכזה גורם לכלי להיות לא כשר. בהנחה שבעלי העסק לא ידעו על הדבר ולא הכשירו/ טיפלו בכלים במידה והם אכן אינם כשרים, האם לדבר היה בעצם השפעה על כל המפעל? (המטבח של החנות מחובר למפעל והוא באותו אזור של התנורי אפייה שמשמשים גם לאפייה לחנות עצמה וגם לאפייה לשיווק) המפעל משווק מוצרים לכל רחבי הארץ.

בנוסף אחי קנה לנו לשבת חלות אחת מחנויות הרשת, אז האם היא מותרת לאכילה?

תשובה

שלום

יש להודיע מיד למשגיח הכשרות של הרשת, אכן יש בזה קלקול גדול ויש להכשיר כלים וגם למנוע תקלה עתידית.
מהחלה של אחיך אתה יכול לאכול.

כל טוב